صبح روز جاری نشست خبری ویژه معرفی شرکت توسعه فن افزار توسن با حضور مدیران این مجموعه در فرابورس ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران و به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران در نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام شرکت توسعه فن افزار توسن مدیرعامل، معاون مالی پشتیبانی، ارزشگذار و نماینده سهامدار عمده به تشریح آخرین وضعیت این مجموعه پرداختند.
در ابتدای این نشست محمد مظاهری مدیرعامل شرکت توسعه فن افزار توسن به کسبوکارهای متنوع این مجموعه اشاره کرد و گفت: «فن افزا» زیرمجموعه شرکت تکوست است که بزرگترین شرکت از لحاظ گردش مالی در این گروه است.
وی با اشاره به اینکه نام تجاری این شرکت توسن تکنو و نماد آن برای ورود به بازار سرمایه فن افزار است، گفت: این مجموعه سال 1389 تأسیس شد اما فعالیت و زمینه کسبوکار آن از یک دهه قبل آغاز شده بود ضمن آنکه وی فن افزار، یک مجموعه دانشبنیان تولیدی است.
معرفی سهامداران عمده توسن
به گفته مدیرعامل این شرکت، ترکیب سهامداران عمده توسن شامل 70 درصد متعلق به سرمایهگذاری فناوری تک وستا، 10 درصد تدبیرگران فناوری فردای ایرانیان، 10 درصد پیشینه پی کیانا و 10 درصد نیز شخص محمد مظاهری است.
پنج کسبوکار فعال در "فنافزار"
مظاهری در ادامه با اشاره به اینکه توسن تکنو به دلیل ترکیب فعالیتی، شرکت منحصربهفردی بوده و با ساختار مدرن فعال است و 5 کسبوکار دارد، به تشریح این کسبوکارها پرداخت.
وی در خصوص پنج کسبوکار «فن افزار» گفت: کسبوکار پایه این شرکت در بخش پرداختهاست و بزرگترین تولیدکننده کارتخوان در کشور است.
مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه کسبوکار دوم، بیزینس پوینت است که ارائه خدمات پس از فروش را شامل میشود، افزود: کسبوکار سوم نیز فناورانه بوده که حدود سه سال است سرمایهگذاری آن آغاز شده و در زمینه هوش مصنوعی است.
مظاهری با اشاره به اینکه بیزینس چهارم با نام تجاری شاپ فعال است که بحث تجارت دیجیتال و صندوقهای فروشگاهی دیجیتال را شامل میشود، اضافه کرد: کسبوکار پنجم این مجموعه نیز مانی تک است که یک نئوبانک اصناف است. شروع این بخش با سرویسهای خودپرداز بوده که به 20 میلیون ایرانی سرویس میدهد که درآمد 9 ماهه این بخش 300 میلیارد تومان بوده است. خدمات مانی تک در مکانهایی ارائه میشود که بانکها امکان حضور ندارند.
توسعه کارتخوانهای اندروید در بازار
مدیرعامل شرکت توسعه فن افزار توسن با اشاره به اینکه این مجموعه تا امروز 4 میلیون کارتخوان به بازار کشور ارائه کرده است، گفت: روند کارتخوانها در دنیا در حال تغییر است و کارتخوانهایی در حال ورود به بازار دنیاست که فقط کار پرداخت انجام نمیدهند. تأمین این کارتخوانها در ایران گران بود و ما با انتقال دانش و فناوری در حال تلاش برای کاهش قیمت این آنها هستیم تا نزدیک به قیمت کارتخوانهای سنتی شود.
مظاهری با تأکید بر اینکه توسن تکنو، لیدر بازار اندروید ایران است، گفت: نزدیک به 300 هزار کارتخوان اندروید به بازار ارائه شده و امسال هم حداقل 50 درصد از محصولات ما در حوزه پرداخت در سیستم اندروید خواهد بود.
مدیرعامل شرکت توسعه فن افزار توسن با اعلام اینکه پروژه نانیو بزرگترین پروژه پایانه پرداخت هوشمند کشور سال گذشته توسط این مجموعه در همه نانواییهای سطح کشور اجرایی شد، افزود: برخی از شاخصهای کلیدی حوزه پرداخت این مجموعه شامل 30 درصد سهم بازار و 400 هزار ظرفیت تولید پایانههای پرداخت الکترونیک است.
به گفته وی در کسبوکار مانی تک که پلتفرم دیجیتال بانکی است، ماهانه 800 میلیارد تومان وجه نقد در اختیار مردم قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه در بخش مانی تک، این مجموعه در 10 هزار نقطه کشور حاضر است و 20 میلیون ایرانی از خدمات استفاده آن میکنند، گفت: بانکهای بزرگ دولتی و خصوصی و اغلب شرکتهای پرداخت در فهرست مشتریهای این مجموعه هستند.
روند صعودی درآمدهای عملیاتی
در ادامه این نشست اصغر اکبر زاده، معاون مالی پشتیبانی شرکت توسعه فن افزار توسن به بررسی صورتهای مالی این مجموعه پرداخت و گفت: سال مالی این شرکت 30، آذرماه است؛ این شرکت همواره رشد درآمد عملیاتی را در 5 سال گذشته داشته و پیشبینی فروش در سال مالی 1402، یک هزار و 774 میلیارد و 900 میلیون تومان است.
به گفته وی صورت سود و زیان شرکت نیز نشان میدهد که شرکت در سال مالی 1401، 220 میلیارد تومان سود خالص محقق کرده است. 194 تومان و 2 ریال نیز سود برای سال مالی جاری پیشبینی شده است.
اکبرزاده با اشاره به اینکه در پیشبینی سال مالی جاری، سهم حقوق صاحبان سهام از کل ترازنامه به 55 درصد خواهد رسید، افزود: این اتفاق نشان میدهد فن افزا شرکتی با ریسک مالی پایین است و حقوق صاحبان سهام بخش مهمی از ریسکهای صورتهای مالی شرکت را حمایت میکند.
ارزشگذاری «فنافزار» به 5 روش
احمد پویانفر مدیرعامل شرکت مشاور سرمایهگذاری ارزش پرداز آریا بهعنوان ارزشگذار فن افزار توسن نیز در خصوص شاخصهای مورد ارزیابی در ارزشگذاری این مجموعه توضیح داد و گفت: ارزش منصفانه سهام خرد این مجموعه در تیرماه 1402، مبلغ 1736 میلیارد تومان تخمین زده شد.
برای تخمین ارزش فن افزار از روش نسبی p/e و p/s و دو روش درآمدی ddm و fcff استفاده شده است. ضرایب نسبی نیز از متوسط شرکتهای منتخب صنعت رایانه بورسهای ایران استخراج شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه تخمینهای انجامشده در رویکردهای نسبی بر اساس عملکرد یک سال منتهی به 30 آذرماه 1401 بوده است، ادامه داد: ارزش تخمینی بدون اعمال کسر نقدشوندگی و با اعمال کسر کنترل 25 درصدی صرفا برای روش جریان نقد آزاد برآورد شده است.
پویانفر در خصوص ارزشگذاری فن افزار توسن ادامه داد: از دیدگاه ارزشگذاری روند رشد درآمد و بهای تمامشده مهم است که بهای تمامشده 33 درصد، نرخ فروش 31 درصد و سود عملیاتی 24 درصد افزایش داشته که نشان میدهد به تناسب بهای تمامشده نرخ فروش و سود هم رشد کرده است.
به گفته وی این روند نشان میدهد شرکت توان مدیریت کسبوکار را در صنعت خود دارد.
ارزشگذار فن افزار توسن با اشاره به جمعبندی برآورد روشهای مختلف ارزشگذاری فن افزار گفت: در نهایت با توجه به جمعبندی ارزشگذاری، میانگین ساده ارزش تخمینی 2542 و میانگین ارزش تخمینی برابر با 1736 میلیارد تومان برآورد شد.
به این ترتیب ارزش هر ورقه سهام شرکت برابر با 1157 تومان برآورد میشود.
حمایت قاطع سهامدار عمده از "فنافزار"
در پایان این نشست نیز ولیالله فاطمی، بنیانگذار توسن و سهامدار عمده این مجموعه گفت: بر اساس برنامهریزیها پیش از این اعلام کرده بودیم که دو سال یکبار یکی از شرکتهای زیرمجموعه را وارد فرابورس خواهیم کرد و امروز نوبت فن افزار است.
به گفته وی این مجموعه که با نماد فن افزار وارد فرابورس میشود از متمایزترین شرکتهای گروه است که کسبوکارهای بسیار متنوعی دارد. این عرضه هم مثل عرضههای گذشته قطعا با حمایت این مجموعه همراه خواهد بود.
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران می باشد.