بنا به رسم سالیانه کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران، برنامه افطار امسال کانون در روز ۲۰فروردین ماه ۱۴۰۳ در هتل ارم تهران با حضور رئیس و اعضای هیاتمدیره و مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار، همچنین مدیران شرکتهای بازار سرمایه و بیمه، تنی چند از مقامات ارشد بانک مرکزی منجمله معاون نظارت بانک، مدیران عامل اعضای کانون و پیشکسوتان بازار سرمایه با میزبانی کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران برگزار شد.
در این برنامه که با بیش از 400 مهمان تشکیل شد در ابتدا رسول سعدی، دبیر کل کانون از حضور میهمانان تقدیر و تشکر به عمل آورد و ضمن تبریک ماه مبارک رمضان و نوروز 1403، گزارشی از وضعیت بازار و برنامهها و اقدامات پیش رو را به سمع و نظر حضار رساند.
رسول سعدی رفع مطالبات اعضا را یکی از برنامههای سال پیش مطرح کرد و خاطر نشان کرد که برای امسال جهت توسعه کانون نیازمند هستیم تا پیشنهادات از سوی اعضا در اختیار کانون قرار بگیرد.
همچنین افزود باتوجه به 150 عضو جدیدی که در سال گذشته به کانون پیوستهاند، نگاه توسعهای به زیر ساخت ها داریم و در این مسیر انتظار میرود تا مسئولیت های بیشتری به کانون ها سپرده شود تا بتوانند نقش فعال تری را در بازار عهده دار شوند.
در ادامه مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار که ساعاتی قبل حکم ابقای خود را دریافت کرده بود اهداف و برنامه های مهم نهاد ناظر را در جهت تسهیل، توسعه و تقویت اعتمادسازی برای جامعه چندین میلیونی سهامداران کشور تشریح کرد.
وی بیان کرد که در حال حاضر به لحاظ ساختاری مشکلی در بازار سرمایه نداریم و رفع چالش های موجود با همکاری ارکان در دست اقدام است .
عشقی افزود که بیتوجهی به مسئله ثبات در تصمیمات آسیب های قابل توجهی را در سال گذشته در پی داشت که با توجه به شعار امسال نیازمند توجه بیشتر به ثبات در تصمیمات، قابلیت پیشبینیپذیری بازار سرمایه و شفافت هستیم؛ از اینرو، از تمام نهادها میخواهیم که ما را در این مسیر یاری کنند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، اجرای دستورالعمل حاکمیت شرکتی را از دیگر برنامههای مهم سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۱۴۰۳ ذکر کرد و گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، از نهادهای مالی میخواهیم تا ما را در اجرای هرچه بهتر این امر یاری کنند. نهادهای مالی با توجه به زیرساختها و تواناییهایی که دارند میتوانند ما را در اجرای بهتر حاکمیت شرکتی و حفظ حقوق ذینفعان کمک کنند.
در ادامه مراسم، محمد قاسمی، رئیس مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی نیز در خصوص شعار سال، اظهار کرد: ظرفیت اقتصاد ایران حدود هزار میلیارد دلار است نه آن چیزی که اکنون است، اگر قرار باشد مشارکت مردم به صورت واقعی به اجرا درآید نیازمند چند مولفه بوده که میتوان به تهیه یک سند مشترک پنج ساله، رفع دخالتهای دولت در قیمتگذاری کالاهای تولیدی، اصلاح سیاستهای ارزی دولت، در نظر گرفتن مشوقهای صادراتی، رفع مسئله سقف قیمتی صادراتی، ثبات در تصمیمات و قوانین و ... اشاره کرد.