بازار سرمایه که طی سال گذشته دستخوش تحولات و اخبار مهمی در حوزههای مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی شده و منجر به بیاعتمادی، خروج سرمایه و ریزش بورس شده بود با همراهی و حمایت کانون نهاد های سرمایهگذاری ایران و سایر ارکان بازار سرمایه به سرانجام مطلوبی رسید.
بازار سرمایه طی سال گذشته دستخوش تحولات و اخبار مهمی در حوزههای مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی از جمله تصمیمات بخشینگر، سیاستهای پولی انقباضی و افزایش نرخ بهره، افزایش شکاف میان نرخ ارز نیمایی و نرخ ارز بازار آزاد، قیمتگذاری دستوری و همچنین نحوه ابلاغ و عطف به ماسبق شدن دستورالعملهای ابلاغی قرار گرفت که منتج به کاهش اعتماد سرمایهگذاران، خروج سرمایه و ریزش بورس شد.
بهطور همزمان کانون نهاد های سرمایه گذاری ایران در راستای محقق کردن نقش و مأمورینت خود در حمایت از نهاد های بازر سرمایه دست به کار شد که با همکاری سایر ارکان بازار و شورای عالی بورس و سازمان بورس و اوراق بهادار سرانجام به نتایج مطلوبی رسید. این گزارش به اهم تلاش های به ثمر نشسته اخیر پرداخته است.
اصلاح «بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳»
«بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳» یکی از مهمترین موضوعاتی بود که آثار و تبعات بسیار زیادی بر اقتصادی همه بخشهای بازار سرمایه داشت و اصلاح آن در چند ماه گذشته در راس پیگیریها بود. در این راستا کانون نهاد های سرمایهگذاری ایران مکاتبه با آقای دکتر قالیباف، ریاست مجلس شورای اسلامی در خصوص آثار بند س تبصره 6 قانون بودجه 1403 انجام داد و از پس مذاکرات متعدد و جلسات هم اندیشی با نهاد های مالی بازار سرمایه مذاکرات متعددی با دولت و مجلس انجام شد و پس از ارجاع نسخه اصلاحات لازم به شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، نهایتاً هیات دولت با تصویب مفاد این طرح، با ارسال نامهای خطاب به شورای نگهبان، بار مالی این اصلاحیه را پذیرفت. با انجام این اصلاحیه در قانون بودجه، عمده مشوقهای مالیاتی مندرج در قوانین دائمی موثر بر شرکتهای حاضر در بازار سرمایه، پابرجا خواهد ماند.
اصلاح دستورالعمل قیمت خوراک و فرآوردههای پالایشی
دستورالعمل قیمت خوراک و فرآوردههای پالایشی در تاریخ ۲۳ دی ۱۴۰۲ ابلاغ و اجرای آن عطف به ماسبق شد. تاثیر سالیانه بیش از ۵۰ همتی این دستورالعمل بر سودآوری صنعت استراتژیک پالایشی کشور و نیاز مبرم این صنعت به سرمایهگذاریهای جدید موجب شد کانون نهاد های سرمایهگذاری ایران در پی حمایت از اعضای خود نامه ای در خصوص بررسی اثرات مصوبه افزایش نرخ خوراک گاز پتروشیمیها و صنایع بنویسد و با ارسال نامه به معاون اول ریاست جمهوری برای اصلاح این مصوبه مطالبهگری کند، که دستور اکید سرپرست ریاست جمهوری را به وزیر نفت و رییس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر بازنگری مجدد دستورالعمل را در پی داشت. پیشنهاد اصلاحی وزارت نفت مشتمل بر عدم عطف به ماسبق شدن تاریخ اجرا، پرداخت عدمالنفع مترتب بر پالایشگاهها ناشی از برنامههای ابلاغی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و تسویه مطالبات پالایشگاهها در هیات دولت تصویب و در تاریخ ۰۲/۰۴/۱۴۰۳ ابلاغ شد.
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران می باشد.