روز چهارشنبه 20 تیرماه 1403 به همت کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران و با همراهی شرکت مپنا و با حضور جمعی از تحلیلگران و خبرنگاران نهادهای مالی بازدیدی از نیروگاه بادی کهک تاکستان در استان قزوین صورت گرفت. این بازدید براساس برنامه بلندمدت بازدید از شرکت مپنا انجام پذیرفته است و طی هفتههای آتی بازدید از نیروگاه های سنندج و قشم مربوط به شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا در برنامه کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران قرار دارد و طبق گفته آقای ملایری مدیر ارتباطات مپنا بازدید از شرکتهای دیگر این مجموعه معظم در آینده در برنامه شرکت مپنا بوده تا اهالی بازار سرمایه بیشتر با قابلیتهای مپنا آشنا شوند.
نیروگاه بادی کهک از نیروگاههای شرکت انرژیهای تجدید پذیر مپنا می باشد. نیروگاههای بادی میل نادر در سیستان و آقکند در میانه دو نیروگاه دیگر شرکت انرژیهای تجدیدپذیر مپنا می باشند. شرکت انرژی های تجدیدپذیر زیرمجموعه شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا بوده و شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا از زیرمجموعه های گروه مپنا است. نیروگاههای شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا حدود 12 تا 15 درصد برق کشور را تأمین می کنند.
شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا در تاریخ 13 تیرماه 1403 در بازار دوم فرابورس درج نماد شده و براساس گفته مدیران شرکت مپنا قرار است در صورت شرایط مناسب بازار در اواسط مردادماه سال جاری (1403) عرضه اولیه شود.
یاور عنانی مدیرعامل شرکت انرژیهای تجدیدپذیر در نشست این بازدید عنوان کرد: این شرکت در سال 1389 و با روش سرمایهگذاری تأسیس شده و شامل 22 توربین 2.5 مگاواتی از نوع کلاس A2 (در این کلاس سرعت باد 7.5 تا 8.5 متر برثانیه است.) می باشد. توربین های این نیروگاه برای سرعت باد 3.5 تا 25 متر بر ثانیه طراحی شده اند و عملاً با رسیدن سرعت باد به 3.5 متر بر ثانیه تولید برق آغاز می شود و با رسیدن سرعت به 11 تا 11.5 متر بر ثانیه 2 مگاوات ظرفیت تولید هر توربین تکمیل شده و سرعت های بیشتر باد نیز همین مقدار توان را تولید میکنند. همچنین در این نیروگاه در زمینی به مساحت 3 هکتار 6250 پنل خورشیدی قرارگرفته که ظرفیت تولید 2 مگاوات برق را دارند.
نیروگاههای آقکند در میانه و میل نادر در سیستان هر کدام ظرفیت 50 مگاوات را دارا می باشند.طبق گفته آقای عنانی ظرفیت توربینهای بادی نصب شده در کشور 366 مگاوات و ظرفیت برق تولیدی توسط پنلهای خورشیدی در کشور 510 مگاوات است. پس می توان نتیجه گرفت 3 نیروگاه این شرکت تقریباً نزدیک به 42 درصد ظرفیت تولید برق توسط انرژی باد در کشور را دارا می باشند.
آقای عنانی عنوان کرد در سال 1402 شرکت انرژیهای تجدیدپذیر توانست رتبه نخست را در گروه انرژی از لحاظ شاخص بازده فروش ( نسبت سود شرکت به فروش) کسب نماید.
مدیرعامل شرکت انرژیهای تجدیدپذیر همچنین از دیگر افتخارات این شرکت را مربوط به نیروگاه بادی میل نادر دانست که این نیروگاه طی خردادماه 1403 بیش از 31 میلیون کیلووات - ساعت، تولید انرژی الکتریکی را به ثبت رساند. این تولید براساس آمارهای ارائه شده در سایتهای بینالمللی، رکورد جدیدی در بین نیروگاههای بادی در خشکی (Onshore) در سطح جهان محسوب میشود.
مدیر فروش این شرکت بیان کرد که فروش از طریق تابلو سبز بورس انرژی و فروش تصمینی به دولت و ساتپا انجام میشود. فروش نیروگاه کهک به صورت تضمینی بوده و هر ساله ضریب افزایشی دارد و از طریق تابلو سبز صورت نمیگیرد. ولی بخش زیادی از فروش دو نیروگاه دیگر از طریق بورس انرژی و به بیش از 40 شرکت انجام میشود. قیمت فروش از طریق بورس انرژی در ابتدای سال 1403 به ازای هر کیلو وات ساعت به 6500 تومان رسیده است. همجنین ایشان بیان داشتند که مطالبات نیروگاه کهک از دولت تسویه شده و میلغ فروش اردیبهشت ماه 1403 نیز طی چند ماه آینده تسویه خواهد شد. همچنین در خصوص مزیت فروش از طریق بورس انرژی فرمودند که فروش از این طریق به صورت پیشفروش می باشد درحالیکه فروش به دولت به این صورت است که برق فروخته شده و پول آن چند ماه بعد دریافت میشود.
دکتر عنانی همچنین بیان کردند که میزان تولید برق از طریق انرژیهای تجدیدپذیر در ایران از کشورهای منظقه و دنیا فاصله زیادی دارد و بایستی تولید از این روش در کشور توسعه یابد. یکی از دلایل آن این است که در فصول گرم که اوج بار در مصرف برق وجود دارد تولید توسط انرژی تجدیدپذیر باد و خورشیدی حداکثر بوده و تولید از این طریق می تواند به کاهش ناترازی برق در کشور کمک نماید.
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران می باشد.